actueel

CORONAVIRUS (COVID-19)

Beste patiënten,

De ontwikkelingen volgen zich snel op. Daarom willen wij u graag weer een update geven vanuit de huisartsenpraktijk.

Vanaf heden zal de praktijk alle reguliere werkzaamheden staken. Dit betekent dat er geen regulier spreekuur meer zal plaatsvinden. Alleen voor dringende hulpvragen kunt u nog bij ons terecht. Wij verzoeken u dus om niet urgente vragen te bewaren voor een later moment.

Waarom hebben wij deze keuze gemaakt?

Gezien de toenemende zorgvraag van mensen met klachten van het Coronavirus, hebben we de mankracht op de praktijk nodig om deze mensen van zorg te voorzien. Ook willen wij voorkomen dat er teveel mensen in de wachtkamer zitten, die elkaar mogelijk kunnen besmetten. Het toepassen voor ‘social distancing’ is immers van groot belang om de verspreiding van het Coronavirus te remmen.

Wij zullen uw dringende vragen zo veel mogelijk telefonisch proberen te beantwoorden. Is een lichamelijk onderzoek nodig, dan bent u uiteraard welkom op de praktijk. Onze assistentes zullen u, naast vragen over uw klacht, ook vragen of u klachten heeft die mogelijk passen bij het Coronavirus. Geeft u dit alstublieft aan zodat wij passende maatregelen kunnen nemen om u veilig te kunnen onderzoeken. Wanneer u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, zullen wij u thuis bezoeken.

Ook de spreekuren van onze praktijkondersteuner Somatiek zijn afgelast of voor zover mogelijk doet ze dit op afstand. Dit zijn immers veelal spreekuren bedoeld voor mensen met chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en longziekten. Gezien de kwetsbaarheid van deze groep mensen kunnen we het niet riskeren dat zij in aanraking komen met mensen die mogelijk het virus bij zich dragen.

De spreekuren van onze praktijkondersteuner GGZ gaan wel door, maar deze gesprekken zullen telefonisch plaatsvinden. Komt u hiervoor dus niet! U zult op de afgesproken tijd worden gebeld.

Wij danken allen die met ons meedenken, in het bijzonder de mensen die mondkapjes ter beschikking hebben gesteld aan de praktijk! Dit wordt erg gewaardeerd!

Deelt u dit bericht met uw dorpsgenoten? Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Huisartsenpraktijk Weenink

CORONAVIRUS (COVID-19)

Wat is er aan de hand?
In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS-CoV-2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten.
Samen met de wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere versprijding van het virus tegen te gaan. Het nieuwe coronavirus heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid, ook in Nederland is het coronavirus opgedoken.

Symptomen coronavirus
Symptomen van het coronavirus zijn koorts en luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid, verkoudheid, niezen).
Is dit bij u het geval, kom NIET naar de praktijk toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.
BEL ALTIJD EERST OM VERDERE INSTRUCTIE TE ONTVANGEN.

Wat kunt u doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn makkelijk. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn:
-Was je handen regelmatig
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie
Op de website van het RIVM kunt u vragen en antwoorden over het coronavirus lezen. Telefonisch contact opnemen met het RIVM kan via 0800 – 1351.
Ook op Thuisarts.nl leest u meer informatie over het nieuwe coronavirus.

De wereldwijde situatie ziet u terug op deze wereldkaart.

Reizigers
Actuele reisadviezen voor verschillende landen zijn te vinden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.